48 евродепутати искат през следващата седмица Съветът по външни работи,

...
 
48 евродепутати искат през следващата седмица Съветът по външни работи,
Коментари Харесай

Евродепутати искат санкции за 6 хиляди руснаци от списъка Навални. Радан Кънев и Андрей Ковачев сред тях


 

48 евродепутати желаят през идната седмица Съветът по външни работи, с изключение на разискването на обща възбрана за издаване на визи, да наложи наказания на всичките 6000 хиляди руснаци от . Това разгласи в Туитър белгиецът Ги Ферхофщад, който е и началник на групата на АЛДЕ в Европарламента. Сред подписалите настояването до ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел са и българските евродепутати Радан Кънев (ДБ/ЕНП) и Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП).



Трябва да счупим гръбнака на режима: на пропагандистите на Путин и планиращите войната, финансистите и посредниците… на всички, написа Ферховщад.

„ Списъкът на Навални “ е оповестена през април 2022 година от съратниците на съветския опозиционер „ сбирка от лица “, които Фондацията за битка с корупцията счита за " корумпирани чиновници и подпалвачи на война ". Имената в листата са разграничени на няколко категории, в това число " пропагандисти ", " висши федерални чиновници ", " звезди и блогъри " и " боен личен състав и проруски окупационни администрации ".

„ Необходимо е най-малкото да се разшири сегашният лист на съветските жители, на които е неразрешено да влизат в Европейския съюз и чието имущество е замразено, тъй че описът да включва 6000 души, разпознати от фондация " Навални " като корумпирани, което от дълго време е принцип на съветската демократична съпротива “, настояват евродепутатите в писмото си до Борел.

Според 48-те членове на Европарламента възбраната за влизане и замразяването на активи би трябвало да продължи до края на съветската експанзия. Според тях Съветът по външни работи би трябвало да се заеме с тази самодейност на идващото си съвещание.

През последните седмици не престават мненията след самодейността на балтийските страни и Финландия, които желаят възбрана за влизане на руснаци в Европа. Инициативата се поддържа и от Полша и Дания, наред с други, а Естония, без да изчака решението на институциите на Европейски Съюз, сама наложи възбрана за жителите на Руската федерация.

Финландските управляващи показват, че след премахването на Коронавирус рестриктивните мерки, когато финландско-руската граница беше отворена, доста руснаци третират тази страна като „ директна точка “ за пътешестване до други страни от Европейския съюз, да вземем за пример за туризъм. " Не е почтено, че в това време, когато Русия води нападателна, брутална война в Европа, руснаците могат да живеят естествен живот, да пътуват из Европа, да бъдат туристи. Не е почтено " - акцентира министър-председателят Санна Марин, представена от обществената телевизия Yle. Има и страни от Европейски Съюз, които са срещу възбраната за визи за руснаци. Германският канцлер Олаф Шолц ще бъде срещу сходно решение и, както самият той твърди, би трябвало да се помни за бежанците. Гърция и Кипър, където всяка година почиват доста съветски туристи, също са срещу новите наказания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР